recept

Kwarkdeeg voor hartige taart

Een heerlijke broodvervanger is een stuk hartige taart met veel groenten. Helaas is bladerdeeg erg vet en kant en klaar. Zelf maken zonder pakje-zakje is helemaal niet lastig en bovendien snel klaar.

Hoe maak je het deeg?

Meng 225 gram magere kwark, met drie eetlepels olie. Zeef er (spelt)bloem doorheen (100 gram) en 125 gram boekweitmeel en roer goed door. Kneed er een soepel deeg van, rol het deeg uit en druk het deeg in de bakvorm. Handig is, om het aanrecht met wat bloem te bestrooien voordat je het deeg gaat rollen.

Zet de bakvorm met het deeg weg in de koelkast en maak de vulling.

De vulling: hiermee kun je eindeloos variëren, een paar voorbeelden

  • Broccoli met (geiten)kaas
  • Spinazie en wat feta
  • Prei met ham en/of kaas

De vulling kruiden met knoflook, peper en zout. Verdelen over de bakvorm.

Neem 2 eieren en klop deze los met 2 eetlepels (amandel)melk, en schenk dit over de vulling.

Rond de 40 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden). Gezond, lekker, puur en zelf gemaakt.