Column

Afvallen op vakantie?

Vakantiestress?! Je hebt zoveel moeite gedaan om lekker in je vel te zitten, gezonder te worden of af te vallen voor de vakantie. Dan is het zonde om tijdens de vakantie alles te laten sloeren, of niet?

Wat is je doel op vakantie? Genieten, de hele dag calorieën tellen of extreem proberen je dagelijkse structuur vast te houden? Feit is dat je op vakantie te maken krijgt met andere etenstijden, anders eten en een ander beweegschema. De structuur van je dagelijkse eet- en beweegschema is weg, dat is juist de bedoeling van de vakantie. Genieten met je naasten, leuke vakantie herinneringen maken en uit de dagelijkse sleur.

Zonder agenda, blijkt het lastig om op gewicht te blijven, af te vallen en de extra kilo’s zit je al helemaal niet op te wachten. Daarom een aantal tips voor je op een rij:

·         Blijf ontbijten

·         Drink veel water

·         Beweeg elke dag

·         Eet niet de hele dag door, je mond en maag zijn je erg dankbaar met een paar uur tussen de maaltijden.

·         Ga goed voorbereid op vakantie, neem naast de broodjes, water en fruit, ook wortelen, komkommer, paprika, tomaat, gemengde noten of vijgen mee.

Uit eten? Naast alle tips om geen toetje, zuinig met alcohol en de sausjes…:

·         Pas de Hara hachi bu toe. (Eat until 80 % full)

·         Een voorgerecht bestellen als hoofdgerecht

·         Deel je hoofdgerecht met iemand. Handig om je hoofdgerecht te delen, wil je graag een pizza? Bestel ook een salade en delen maar. Heb je beide smaken en behoorlijk minder calorieën…

Zoek je na de vakantie ondersteuning bij het afvallen, goed voor je jezelf leren zorgen, dan kan ik je het Goedelijn programma van harte aanbevelen.

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Je reactie is welkom.

Zorg goed voor jezelf, prettige vakantie!

Zonnige groet, Jolanda

Coach voor je Goedelijn

Wil je ook elke maand nieuws, tips en leuke nieuwsfeiten voor een gezonde leefstijl ontvangen? Meld je hier aan voor de gratis Goedelijn-nieuwsbrief