ColumnGezonde levensstijlKort nieuws

Baal jij ook zo?

Geplaatst

Baal jij ook zo?

Afvallen, dan kun je! Je weet dat je af kunt vallen. Dat heb je al vaak bewezen. Je baalt dat je dat gewicht niet kunt vasthouden en toch weer terugvalt naar je oude gewicht. Met veel wilskracht houd je een dieet een tijdje vol. Maar daarna wil je weer ‘gewoon’  doen, zoals je altijd doet..Je vertrouwen dat jij blijvend kunt afvallen verdwijnt. Herkenbaar? “Ik kan het toch ook wel zelf…” hoor ik je denken…Klopt! Je moet ook alles zelf doen. Maar vaak doe je dingen vanuit gewoonte. Door onze begeleiding leer je dingen ook anders aan te pakken.

Als je problemen hebt met je gewicht, roepen mensen algauw allerlei oppervlakkige oorzaken:

  • je eet bijvoorbeeld verkeerd
  • je beweegt te weinig
  • je hebt teveel stress en gaat daardoor eten

Maar… hoe komt dat dan? Die dingen doe je toch niet voor je plezier?

Pas als je de werkelijke oorzaak weet, kun je er iets aan doen. In een gesprek met jou kan ik zorgen voor een persoonlijke analyse (kosten 25,–euro) die je laat zien wat er bij jou misgaat en wat je eraan kunt doen. Een goede keuze als je de beste aanpak voor jezelf wilt bepalen. Of als je overweegt om begeleiding te vragen en wilt weten hoe jouw programma eruit zou zien als je met me aan de slag gaat.

Wat er nodig is, is voor iedereen anders. Daarom mislukt een dieet bij 80 tot 90% procent van de mensen. Je gewicht wordt bepaald door wat je eet, maar ook door andere dingen. Alleen als je de juiste dingen verandert, bereik je je doel.

We helpen je door middel van het analysegesprek om je situatie helder te krijgen. Ik bied je open en eerlijke communicatie, praktische adviezen en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doel te bereiken. Je kunt het, na wat oefenen zelf. Samen met een frisse blik, een dosis kennis en royaal besprenkeld met nuchter boerenverstand kom je dichter bij je doel; een blijvend Goedelijn.

Graag tot ziens in mijn praktijk, bij een lezing of tot een volgende editie van “In beweging naar Gezond(er) leven”.

Gezonde groet, Jolanda

Coach voor je Goedelijn

De praktijk Voor een Goede lijn is franchiser bij Visiom / Weg met de weegschaal voor de regio Friesland.