Column

Bewegen met plezier

Al eerder hebben we geschreven over aandacht, energie en keuzestress. In onze columns en recepten hanteren we onze terugkerende lijfspreuk: In beweging naar Gezond(er) leven. Mijn motto in de keuzes die ik maak. Als ambassadeur voor gezond leven wil ik je vandaag meenemen in plezier. Een onmisbare schakel om je doel te bereiken. Met plezier bedoel ik dat je gaat léven, met mensen die je blij maken. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar het is een geweldige manier om lekker(der) in je vel te komen.

Ook om gezonde keuzes te maken is het fijn en belangrijk dat je er plezier aan beleefd. Bewegen met plezier: Voor dagelijks bewegen, trainen, wandelen, fietsen, yoga of kracht en lenigheid. In theorie weten we wel wat het effect van bewegen is. Het is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, zorgt voor fitheid, heeft invloed op het cognitief vermogen, en er zijn nog veel meer voordelen te benoemen.

Meer bewegen, minder stilzitten. Een gevolg? Slanker, Sterker, Gespierder. Geen doel maar een gevolg van je keuzes. Je doel is gezond leven, maar zonder plezier geeft het maken van gezonde keuzes je geen energie. Steeds vaker lezen we over ziekten die ontstaan door leefstijl, ook te behandelen met leefstijl. Het bewijs dat een verandering van leefstijl én de bijbehorende begeleiding van goede voeding en beweging tot een omkeer van een (ziekte)proces kan zorgen was deze week wederom in het nieuws. Goed nieuws! Investeer in je gezondheid

Wil je preventief werken aan je gezondheid, maar wel gefundeerde kennis en uitgangspunten krijgen? In onze workshops nemen we je mee op ontdekkingsreis. Je krijgt inzichten en Eye-openers die inspireren en motiveren om ook echt je volgende stap te nemen. Met aandacht, energie en zonder keuzestress. En met plezier!