ColumnGezonde levensstijl

De spijkerbroek 33-versus-26

Het begin van het verhaal is de spijkerbroek maat 33. Zo graag wilde deze ingeruild voor een maatje minder. Een maatje minder kan op vele manieren, zoek online en de mogelijkheden zijn ten over. Wie heeft de beste oplossing om zo snel mogelijk de begeerde spijkerbroek te passen. Bewegen is de oplossing volgens 33. Tijd vrijmaken om te sporten, geen probleem. Alles voor het goede doel. Ook hierin mogelijkheden ten over, hoe meer hoe beter, hoe sneller de juiste maat. Het vele sporten breekt op, moe, weinig energie en na een tijdje nog weinig resultaat.

Toch tijd voor een dieet? Gelezen dat ook aardappelen en brood dikmakers zijn, deze weg. Geen probleem, zo lekker zijn die eigenlijk niet. Geen vet eten, ook zo’n dikmaker. Dit wordt moeilijker maar alles voor het goede doel. Het vlees, de boter, de jus de deur uit.

Na verloop van tijd went 33 aan het weinig eten en de vele uren sport. Meer eten? Liever niet, de 26 moet er toch echt komen en met meer eten zal dit niet lukken, of wel? Minder sporten kan ook, maar dit is een gezonde verslaving waarvan we nooit geen genoeg krijgen toch? 33 gaat er een studie aan wijden, kennis is tenslotte macht. Tussen alle regels door begint te dagen dat de oplossing van 33 niet de juiste is. Om 26 een kans te geven, moet 33 variatie aanbrengen en meer eten. 33 wil zo graag de 26, dat dit een kans krijgt. Meer eten, gevarieerd en regelmatig bewegen. Wat blijkt na een korte tijd? Meer energie en maat 31 in beeld!

Het verhaal is duidelijk, om af te vallen moet je het lichaam de juiste voeding geven. De persoon van binnen blijft dezelfde, zowel 33 als 26 mogen er zijn! Een dieet is symptoombestrijding, voor een betere levensstijl moet je blijvend goede gewoonten aanleren. Nu wil je graag weten of de 33 toch de 26 is geworden? Het antwoord is JA. Door regelmatig te eten en regelmatig te bewegen. Beide gevarieerd en gematigd. De vicieuze cirkel is weg en de maat, die maakt weinig meer uit blijkt achteraf.