ColumnGezonde levensstijl

De weegschaal

De weegschaal, een verslaving voor velen,ook voor u?

Elke dag wegen is een vorm van verslaving of toch een gewoonte? De weegschaal is voor velen humeurbepalend, ook voor u? Ons ochtendritueel, opstaan, toiletbezoek en op de weegschaal. Een gewoonte voor velen. Gewoonte en verslaving zijn twee woorden welke dichtbij elkaar liggen. Een gewoonte kan gemakkelijk een verslaving worden, slechte eetgewoonten kunnen ook een verslaving worden.

Een dieet volgen kan houvast geven, je weet immers precies wat wel en niet mag. Klein nadeel, hetgeen wat je niet mag eten verlang je het meest naar. Herkenbaar?  Zonder weegschaal wordt het een stuk aangenamer, dat getal bepaald de inhoud van onze dag. Is het een goede dag of een slechte dag? Toch raar dat de weegschaal dit voor je bepaald. Het geluk zit niet in die ene kilo op de weegschaal. Voor een extra kilo moet je zo’n 7777 calorieën eten. De inhoud van de extra kilo op de weegschaal zit hem in nog onverteerd voedsel,vocht. Geen vet wanneer je een dag later een kilo zwaarder bent.

Een dieet is hetzelfde als de weegschaal. Zonder dieet wordt het een stuk aangenamer, goede gezonde eet- en leefgewoonten ontwikkelen is de enige weg naar een blijvend goede lijn. Er is elke week wel een reden te bedenken om nu nog niet te beginnen met afvallen. Dé begindag voor een gezonde leefstijl is vandaag. Elke gezonde keuze die je maakt draagt bij aan een gezondere leefstijl en gezond gewicht. Omstandigheden kunnen we niet veranderen, wel heb je altijd een keuze. Net als de weegschaal, een dieet volgen, een keuze.

Onderstaand een succesverhaal van een cliënt, ondanks de onregelmatige diensten, keurig op gewicht blijft. Geen weegschaal en geen dieet, blijvend veranderingen in het eetpatroon doorgevoerd met als resultaat een blijvend goede lijn.

“ik wou afvallen met mijn eigen eetpatroon, dit ging niet zoals ik wilde. Ik heb Jolanda mijn eetpatroon gegeven en die heeft er veel  uitgehaald wat goed was en waar verbeterpunten zaten. Door de gesprekken krijg je inzicht en veel houvast hoe je het patroon kunt veranderen. We kunnen zelf altijd wel dingen bedenken waardoor iets niet kan. Door de gesprekken krijg je ander inzicht. Ben je eerlijk tegen jezelf, en je gaat het proberen zie je in dat het niet zo moeilijk is. De knop moet om en hier heb je hulp bij nodig voor de juiste. Jolanda Bedankt”