ColumnKort nieuws

Moet je afvallen?

De minder leuke kanten aan december. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn niet alléén maar leuk. Als je je eigen huishouden runt (en zeker als je kinderen hebt) is december een heftige maand.

De tips van vandaag helpen je door de hectische decembermaand heen. Zo kun jij er van genieten en kom je zonder extra kilo’s het nieuwe jaar in!

Moet je afvallen?
Dingen die je eigenlijk zou moeten, zijn dingen waarvan je vindt dat je ze zou moeten doen, maar eigenlijk niet wilt doen. Afvallen, meer bewegen…Wees reëel in je doelen. Waar heb je tijd en ruimte voor op dit moment?
Je moet af van dingen die je moet doen. Het helpt je niet en kost alleen maar kostbare energie. Het woord “moeten” is het gevaar dat je onredelijke eisen aan jezelf gaat stellen. Wat wil je bereiken? Welke gedachten mag je veranderen?
Wat moet je allemaal van jezelf zodat je het realiseren van je doelen minder aantrekkelijk is?

Wees reëel in je doelen deze maand!

Wil je afvallen, zul je keuzes moeten maken in wat, wanneer en hoeveel je eet. Juist ook rondom de feestdagen en niet alleen tijdens het kerstdiner. Je komt niet aan van een paar feestmalen in een maand. Je komt wel aan van die dagelijkse kerstkransjes, chocolaatje hier, chocolaatje daar. Om over de overdosis aan oliebollen nog maar te zwijgen. Zet geen schaal met kerstkransjes neer, je blijft gegarandeerd snaaien. Neem een kerstkransje bij je tussendoor moment en berg de rest weer op. Nog beter, niet in huis halen tot de kerstdagen zijn aangebroken. Weersta de verleiding! Je bent niet verplicht om overal aan mee te doen.

In het kort:

  • Beperk je feestdagen (De échte feestdagen zijn 5 december,1e kerstdag,2e kerstdag en de jaarwisseling)
  • Kook zelf, liefst zo puur mogelijk
  • En vergeet niet te bewegen…

Ik wens je alvast een mooie en gezellige decembermaand en de gezondste wensen voor het nieuwe jaar.

Graag tot ziens in mijn praktijk, bij een lezing of tot een volgende editie van “In beweging naar Gezond(er) leven”.

Gezonde groet, Jolanda

Coach voor je Goedelijn