ColumnKort nieuws

Een simpele stap om af te vallen deze zomer

Een simpele stap die in elke situatie werkt: ‘Pas de Hara hachi bu toe’! Lastig? Dat valt erg mee! Je mag alles eten, alleen je kiest ervoor zoveel te gaan eten tot je voor zo’n 80 % vol zit.  

Je hebt immers zoveel moeite gedaan om lekker in je vel te zitten, gezonder te worden of af te vallen om de zomer fit en slank door te komen. Dan is het zonde om tijdens de vakantie alles te laten sloeren, of niet? Wat is je doel deze zomer? Genieten, de hele dag calorieën tellen of extreem proberen je dagelijkse structuur vast te houden? Feit is dat je in de zomermaanden te maken krijgt met andere etenstijden, anders eten en een ander beweegschema. De structuur van je dagelijkse eet- en beweegschema is weg, dat is juist de bedoeling…. Genieten met je naasten, leuke (vakantie) herinneringen maken en uit de dagelijkse sleur.

Zonder agenda, blijkt het lastig om op gewicht te blijven, af te vallen en de extra kilo’s zit je al helemaal niet op te wachten. Daarom een aantal tips voor je op een rij:

 ·         Blijf ontbijten

 ·         Drink veel water

 ·         Beweeg elke dag

 ·         Eet niet de hele dag door, je mond en maag zijn je erg dankbaar met een paar uur tussen de maaltijden.

 ·         Ga goed voorbereid op vakantie, neem naast de broodjes, water en fruit, ook wortelen, komkommer, paprika, gemengde noten of vijgen mee.

Uit eten? Naast alle tips om geen toetje, zuinig met alcohol en de sausjes…:

 ·         Pas de Hara hachi bu toe. (Eat until 80 % full)

 ·         Een voorgerecht bestellen als hoofdgerecht

 ·         Deel je hoofdgerecht met iemand. Handig om je hoofdgerecht te delen, wil je graag een pizza? Bestel ook een salade en delen maar. Heb je beide smaken en behoorlijk minder calorieën…

Zoek je ondersteuning bij het afvallen, goed voor je jezelf leren zorgen, dan kan ik je het Goedelijn programma van harte aanbevelen.

Zonnige groet, Jolanda

Coach voor je Goedelijn