Kort nieuws

Gratis PowerWebWorkshop “Verslaafd aan zoetigheid”

‘Honger’ betekent dat je lichaam om voeding vraagt. Eet je op zo´n moment dingen waar geen voeding in zit, dan blijft je lichaam vragen om meer. Eten zonder voeding erin kan een light product zijn, bijvoorbeeld drinkyoghurt met 0% suiker en 0% vet. Je lichaam heeft daar niets aan. Het kan ook iets zijn waar veel brandstof in zit, maar verder geen nuttige stoffen voor je lichaam. Bijvoorbeeld een witte boterham met hagelslag, een croissant, een saucijzenbroodje.

Wil je geen honger lijden (en dus geen eetbuien of gesnaai krijgen, of je poging voortijdig opgeven)?

Dan kun je het beste zorgen dat je bij elke maaltijd hoofdzakelijk ‘echt’ eten neemt: dingen die je herkent als iets wat geleefd en gegroeid heeft. Groente, vis, noten, fruit, kip, eieren, volkoren granen en zaden bijvoorbeeld. Dingen die niet door machines gehaald zijn om ze in iets anders te veranderen. Als deze dingen de basis vormen van je eten, krijgt je lichaam veel voedingsstoffen binnen, zonder veel extra brandstof waar je dik van wordt. Met andere woorden: je honger is voor een paar uur gestild, je lichaam krijgt wat het nodig heeft en jij wordt niet te dik. (bron: afvallen met meer succes)

Om je op weg te helpen geef ik je toegang tot een gratis PowerWebWebworkshop “Verslaafd aan zoetigheid” door Meijke van Herwijnen (oprichtster van Weg met de weegschaal) op :

Woensdag 2 april van 20.00 uur tot 20.20 uur. Met deze link kun je inloggen om de gratis PowerWebWorkshop te volgen.

Graag tot ziens in mijn praktijk, bij een lezing of tot de volgende editie van In beweging naar Gezond(er) leven.

Jolanda
Trainer / coach Weg met de weegschaal regio Friesland

Wil je ook elke maand nieuws, tips en leuke nieuwsfeiten voor een gezonde leefstijl ontvangen? Meld je hier aan om maandelijks de editie van “In beweging naar Gezond(er) leven” te ontvangen.