ColumnGezonde levensstijl

Hallo Nieuwjaar

Hallo Nieuwjaar,

Zoals zovelen van ons, is eind december een moment van terugkijken naar 2017 en vooruit kijken naar 2018. Ook ik kijk terug en blik vooruit. Vandaag wil ik je meenemen naar ‘keuzestress’. Je wilt wel, maar hoe? Dit is en blijft opnieuw puzzelen en keuzes maken. Ja, ook voor mij! Gelukkig vind ik puzzelen leuk en durf ik keuzes te maken tijdens mijn ontdekkingsreis. Mijn lijfspreuk is en blijft : “In beweging naar Gezond(er) leven”. Met alles wat ik doe is mijn motto terug te vinden. Het is een keuze om je tijd en energie te verdelen aan beweging, koken, tv-kijken, slapen en meer. Iedereen heeft elke dag 24 uur te verdelen, het is aan ons om te kiezen waaraan en hoeveel tijd, energie en aandacht je wilt schenken.

Wat ik vandaag wil delen met je, gaat over aandacht en energie:

Besteed energie aan wat je dag in dag uit het belangrijkste vind. Hoeveel energie investeer je in jezelf en hoeveel in anderen, en hoe tevreden ben je over deze balans? En niet te vergeten, wat vinden je naasten van de balans die je hebt gevonden? Om de balans te vinden is het fijn om een lijfspreuk te hebben, wat is die van jou?

Wist je dat de waarheid onder ogen zien energie geeft. Ik roep vaak : “goed voor jezelf zorgen is een hobby”. Voor mij persoonlijk is het doel voor komend jaar om te doen wat ik het meest leuk vind, én om te doen en waar ik de meeste energie van krijg. Ik ga genoegen nemen met 80% zodat ik meer tijd en rust voor mezelf mag nemen.

  • Besteed aandacht aan de vragen en problemen die je kan of wilt oplossen.
  • Besteed aandacht aan wie jij wilt zijn en durf daarvoor uit te komen.

Waar besteed jij je aandacht en energie aan? Je hebt een keuze om iets wél te doen of niet te doen. Ja, daar is ie weer; ‘keuzestress’. Elke dag opnieuw! Maak er een  mooie ontdekkingsreis van en durf keuzes te maken. Dag oud, hallo Nieuw jaar met al je uitdagingen en kansen. Ik kijk uit naar je!

Gezonde groet,

JOLANDA

gecertificeerd leefstijlcoach en trainer