ColumnGezonde levensstijlKort nieuws

Herken je (een van) deze vraagstukken?

Herken je (een van) deze vraagstukken?

 •  “Ik krijg ’s avonds na het eten altijd zo’n zin in iets zoets.”
 •  “Ik heb geen tijd om gezond te leven.”
 • “Ik val niet af.”
 • “Als ik iets aangeboden krijg, eet ik het altijd op.”
 • “Als ik me verdrietig of gestrest voel, ga ik eten.”
 • “Eten is helemaal niet leuk meer.”

Voor het eerst op dieet gaan lukt vaak wel. Maar je gezonde gewoontes volhouden en slank blijven is erg lastig. Daarom zijn er, naast persoonlijke begeleiding, hulpmiddelen, zoals het nieuwste boek van Meijke van Herwijnen. Het gaat verder waar veel afslankmethodes en diëten stoppen: je krijgt oplossingen voor knelpunten in de dagelijkse praktijk. Echte oplossingen, geen flauwe tips zoals ‘als je zin hebt in iets lekkers, ga dan de hond uitlaten’.  Soms is het even hard werken om het goed te krijgen, maar vaak is het veel simpeler dan je had gedacht. En de beloning is groot: een blijvend resultaat, waar je nog heel lang plezier van hebt.

afvallenmetmeersuccesGLNooit meer ‘terug naar af’, alleen maar verder vooruit gaan. De praktijk Voor een Goede lijn is franchiser bij Visiom / Weg met de weegschaal voor de regio Friesland. Het boek kun je bij mij bestellen voor €17.99. (mijn mailadres; jolanda.abma@visiom.nl). Start je voor 31 januari met de begeleiding van Weg met de weegschaal via de praktijk Voor een Goede lijn, ontvang je het boek gratis.

Weg met de weegschaal

Afvallen heeft niet alleen te maken met het maken van andere / betere voedingskeuzes en meer bewegen maar met nog zoveel andere dingen. De methode van Weg met de Weegschaal bied ons de mogelijkheid om je op alle fronten te helpen. De methode van Weg met de Weegschaal gaat ervan uit, dat jij je lichaam moet geven wat het nodig heeft. Anders blijf je ‘onverklaarbare’ (eet)neigingen vertonen. Die kunnen je het gevoel geven dat je geen controle hebt over je eigen gedrag. Terwijl je gewoon dingen tekort komt!

Als trainer / coach van weg met de weegschaal helpen wij je om knelpunten bij het afvallen op te lossen of zelfs te voorkomen. Weg met de weegschaal heeft daar speciale programma’s voor gemaakt. Ze gaan over:

 • Je eten slim kiezen;
 • Precies krijgen wat je lichaam nodig heeft om fit en slank te zijn;
 • Balans vinden tussen inspanning en ontspanning;
 • Omgaan met onrust, stress en emoties;
 • Tijd en energie vrijmaken voor jezelf.

Aan de onderwerpen kun je al zien dat de dingen die je leert niet alleen een positief effect hebben op je gewicht. Ze zorgen dat je verstand, je gevoel en je lichaam gaan samenwerken. Het resultaat is dat je meer plezier, energie en voldoening krijgt. En dat je nieuwe hindernissen die op je weg komen, zelf kunt overwinnen.

Je reactie is welkom. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons op een van de vermelde telefoonnummers.

Jolanda

Coach voor je Goede lijn

De praktijk Voor een Goede lijn is franchiser bij Visiom / Weg met de weegschaal voor de regio Friesland.

Wil je ook elke maand nieuws, tips en leuke nieuwsfeiten voor een gezonde leefstijl ontvangen? Meld je hier aan om maandelijks de editie van “In beweging naar Gezond(er) leven” te ontvangen.