Kort nieuws

Het geheim van een Goede lijn

In januari gaan we massaal op dieet en naar de sportschool. De reclames van de snelle oplossingen vliegen je om je oren. Helaas, hoe sneller het resultaat, hoe sneller de verloren kilo’s erbij zitten. Ben je ‘ervaringsdeskundige’, met een mooi woord, weet je dit als geen ander. Om blijvend een Goede lijn te behouden zul je keuzes moeten maken. Altijd! Hoe vaak ik de vraag krijg, “hoe heet jou dieet?”, “wat mag ik niet bij jou?” De Goedelijn methode is geen dieet. Je mag alles eten, alleen niet altijd alles. Wil je alles, altijd eten? Geen probleem, accepteer alleen wel dat je zwaarder zult blijven.

‘Je mag alles eten, maar niet altijd alles’ Hou deze stelling in je achterhoofd bij elke keuze die je maakt. Elke gezonde keuze draagt bij aan een gezond lichaam. Nog even terug naar die snelle oplossingen. Is er dan niet iets dat ons helpt naar een Goede lijn? Qua voeding is elk hulpmiddel in mijn ogen weggegooid geld. Er is nog steeds geen wonderpil die ons laat afvallen naar ons gewenste gewicht. Gezonde voeding is de basis voor een Goede lijn.

De begindag voor een goede lijn? Een dieet begint vaak morgen, maar als ze zouden werken zou je ze maar 1x hoeven volgen. Waarom niet vandaag de start voor een Goede lijn? Het meest effectief voor een Goede lijn? Kleine veranderingen in je gedrag.Wat las je net? Je mag alles eten, niets is verboden. Wanneer je jezelf een verbod oplegt, wil je wat je niet mag hebben. Als ik het mis heb hoor ik het graag.

Alles werkt, als je je er maar aan houdt. En juist dat laatste is het aller-moeilijkst. Kies daarom voor motivatie, structuur en duidelijkheid met de juiste begeleiding. Motivatie door de consulten, structuur door een persoonlijk op maat voedingsplan. Structuur door op het juiste moment de juiste dingen te eten, duidelijkheid door inzicht te krijgen in je gewoonten. Leer over keuzes maken. In mijn praktijk leer ik je hoe je soepel kunt overstappen naar een (puur) gezond eetpatroon. Met lekkere recepten, goede tips,een duidelijk stappenplan naar je gewenste gewicht. Persoonlijk, op maat voor jou, voor jou Goede lijn!

‘Er bestaat geen ongezond voedsel, wel een ongezonde manier om met voedsel om te gaan’

Jolanda @goedelijn