ColumnKort nieuwsVoeding

Hoe blijft je gezond eten in de vakantie periode?

Tips voor het gezond blijven eten in de vakantie

Geen nood, ook in de vakantie kun je op gewicht blijven, afvallen en keuzes maken. Je hebt zoveel moeite gedaan om lekker in je vel te zitten, gezonder te worden of af te vallen voor de vakantie. Dan is het zonde om tijdens de vakantie alles te laten sloeren, of niet?

Gezond leven kan overal en altijd!

Wat is je doel op vakantie? Genieten, de hele dag calorieën tellen of extreem proberen je dagelijkse structuur vast te houden? Feit is dat je op vakantie te maken krijgt met andere etenstijden, anders eten en een ander beweegschema. De structuur van je dagelijkse eet- en beweegschema is weg, dat is juist de bedoeling van de vakantie. Genieten met je naasten, leuke vakantie herinneringen maken en uit de dagelijkse sleur.

Zonder agenda, blijkt het lastig. Daarom een aantal tips voor je op een rij:

· Blijf ontbijten

· Drink veel water

· Beweeg elke dag

· Eet niet de hele dag door, je mond en maag zijn je erg dankbaar met een paar uur tussen de maaltijden.

· Ga goed voorbereid op vakantie, neem naast de broodjes, water en fruit, ook wortelen, komkommer, paprika, tomaat, gemengde noten of vijgen mee.

Op donderdagavond 22 juni om 19.30uur geef ik de workshop ‘Gezond eten tijdens de vakantie periode’ in Sneek bij Optisport.

In twee uur tijdens de workshop ‘Gezond eten in de vakantieperiode’ krijg je tips en om je eten op de juiste manier kiezen op vakantie. Waarschijnlijk weet je al het een en ander over voeding. Deze workshop is dan ook niet bedoeld om je weer een nieuwe dieet te geven, maar om te zorgen dat je alle informatie en inzichten die je hebt, effectief kunt gebruiken. Je maakt keuzes die in je dagelijks leven passen en waar je direct acties aan kunt verbinden. Zo krijg je blijvend resultaat, in plaats van een tijdelijk dieet te volgen.

Tijdens de workshop ‘Gezond eten tijdens de vakantieperiode’ leer je nieuwe dingen over voeding en je gedrag. Tijdens de workshop worden luisteren, nadenken en zelf ervaren afgewisseld, zodat je de stof echt gaat begrijpen.

‘Gezond eten tijdens de vakantieperiode’ (€ 27,50) bestaat in de eerste plaats uit de workshop, waarbij we samen het fundament leggen voor de zomer. Daarna kun je instromen binnen de praktijk Voor een Goede lijn voor persoonlijke voedings- en leefstijlcoaching. In combinatie zorgen die ervoor dat je verdiepende informatie en tips krijgt, waar je de punten uit kunt halen waar je jouw aanpak compleet mee kunt maken.

Op donderdagavond 22 juni om 19.30uur geef ik de workshop ‘Gezond eten tijdens de vakantie periode’ in Sneek bij Optisport. Je kunt je hier aanmelden. Heb je vragen, neem dan gerust contact met me op.

Zoek je na de vakantie ondersteuning bij het afvallen, goed voor je jezelf leren zorgen, dan kan ik je het Goedelijn programma van harte aanbevelen.

Gezonde groet, JOLANDA

voedings- en leefstijlcoach