ColumnKort nieuws

Hoezo coaching? Ik kan het toch wel zelf?

Afvallen? Ik kan het toch wel zelf? Klopt! Je moet ook alles zelf doen. Maar vaak doe je dingen vanuit gewoonte. Door onze begeleiding leer je dingen ook anders aan te pakken.

Hoezo coaching? Wanneer je goed voor jezelf wilt (leren) zorgen, dan kan iemand met kennis van voeding, beweging en ervaring je helpen. Iemand die feedback geeft op je handelen, je bewust maakt van situaties, je helpt keuzes te maken, je leert omgaan met gevoelens en doelgericht helpt met oplossingen. Als coach voor je Goedelijn leer ik je over voeding, beweging en geef feedback. Denk met je mee, help je goed voor jezelf zorgen en help je om knelpunten bij het afvallen op te lossen of zelfs te voorkomen. Waar gaan we mee aan de slag:

  • Je eten slim kiezen;
  • Precies krijgen wat je lichaam nodig heeft om fit en slank te zijn;
  • Balans vinden tussen inspanning en ontspanning;
  • Omgaan met onrust, stress en emoties;
  • Tijd en energie vrijmaken voor jezelf.

Aan de onderwerpen kun je al zien dat de dingen die je leert niet alleen een positief effect hebben op je gewicht. Ze zorgen dat je verstand, je gevoel en je lichaam gaan samenwerken. Het resultaat is dat je meer plezier, energie en voldoening krijgt. En dat je nieuwe hindernissen die op jou weg komen, zelf kunt overwinnen.

Loopt echt alles zoals je wilt?

Heb je twijfels en kom je er niet uit?

Wat zou je anders willen?

We leren je hoe jou lichaam en verstand ‘werkt’. Ons doel is dat je in je eigen leven dingen kunt veranderen op een manier die bij je past. Zo zorg je dat je je fit, aantrekkelijk en ontspannen kunt blijven voelen. Wij houden ervan om problemen echt op te lossen, in plaats van te vechten tegen de symptomen.

We helpen je door middel van verschillende gesprekstechnieken en vaardigheden om je situatie helder te krijgen. Ik bied je open en eerlijke communicatie, praktische adviezen en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doel te bereiken. Je kunt het, na wat oefenen zelf. Samen met een frisse blik, een dosis kennis en royaal besprenkeld met nuchter boerenverstand kom je dichter bij je doel; een blijvend Goedelijn.

Graag tot ziens in mijn praktijk, bij een lezing¬†of tot een volgende editie van “In beweging naar Gezond(er) leven”.

Gezonde groet, Jolanda

Coach voor je Goedelijn

De praktijk Voor een Goede lijn is franchiser bij Visiom / Weg met de weegschaal voor de regio Friesland.