ColumnGezonde levensstijl

Jojo

Nog even snel wat kilo’s kwijt voor de zomervakantie?

Even snel een boekje of kuurtje erin en klaar voor de bikini? Is het effectief? Val je blijvend af? Zodra het boek de kast in gaat, of beter nog, de prullenmand, komt vriend Jojo om de hoek. Ook na de kuur met dure pillen komt jojo in beeld. Frustrerend? Ja, hoe kan dat toch? Je bent terug bij af, vaak met een bonus! De vicieuze cirkel van lijnen en aankomen is ongezond. Het jojo-en is erg slecht voor je lichaam en geest.

Vooral bij te snel afvallen verlies je veel vocht en spiermassa. Spieren verbruiken energie, vet helaas niet. Bij te streng lijnen gaat het lichaam in de spaarstand staan. Dit houdt in dat je lichaam steeds minder energie nodig heeft, met als gevolg dat je nog minder moet eten om nog af te vallen. Het wordt dus steeds moeilijker om nog af te vallen. Hoe vaker je ‘op dieet’ bent, hoe meer jojo-effect. Herken je dat je al ‘groeit’ van een glas water?

De marketing weet waar je gevoelig voor bent, we willen snel en vooral makkelijk. Alle hulpmiddelen om ons tot afvallen aan te sporen zijn goed voor de commercie! 10 kg in 5 weken? Kan, maar niet zonder jojo-effect. Heb je veel overgewicht ontwikkeld afgelopen jaren, het afvallen is dezelfde lange weg terug. Dit gaat niet ‘voorbij’ na een kuurtje. Gezond eten en een goed eetpatroon ontwikkelen is de juiste manier om op gewicht te komen en te blijven. Het is niet zò moeilijk. We weten allemaal dat fruit gezonder is dan een koek, toch?

Gezond afvallen gaat langzamer maar het resultaat is blijvend!

Wees eerlijk tegen jezelf. Hoeveel diëten wil je nog volgen? Of kies je voor het ontwikkelen van een goed eetpatroon? Geen frustraties met punten en kcal tellen. Als afvalcoach kan ik je informeren, motiveren naar een gezonde leefstijl, met een gezond gewicht. Blijvend!

‘Als diëten zouden werken zou je ze maar 1x hoeven volgen, een gezond eetpatroon is voor een goede lijn voor altijd!’

Mijn methode leert je om op een andere manier met voeding om te gaan. Je leert blijvend je eetgewoonten veranderen. Het leven draait niet om eten, maar genieten van het eten!