ColumnGezonde levensstijl

Kleine veranderingen, groots resultaat!

Vandaag vijf tips om je bewustwording te geven van je gewoonten, die je voorbereiden op de zomer en ook daarna voor een blijvend resultaat zorgen. In beweging naar Gezond(er) leven brengen je de kleine veranderingen, groots resultaat!

Je maakt het jezelf vaak onnodig ingewikkeld. Moeilijke eet- en beweegschema’s, moeilijke recepten waar je veel moet koken en shoppen. Helaas onnodig stress voor je lijf en lijn. Kleine veranderingen, groots resultaat schreef ik net. Wil je kleine veranderingen aanbrengen? Vijf uitdagingen die haalbaar en realistisch zijn op een rij voor je:

  • Beweeg. Wandel elke dag 30 minuten.
  • Kies voor een voedzaam tussendoortje. Maak het niet ingewikkeld: een stuks fruit is een prima tussendoortje.
  • Neem niet elke dag vlees, maar kies voor twee dagen vlees, twee dagen vis, twee dagen vega en een dag geen vervanger. Een goede vleesvervanger? Bijvoorbeeld: peulvruchten, ei, kwark en (geiten)kaas.
  • Maak makkelijke maaltijden, voor twee dagen. Hoe? Rijst met (roerbak)groenten en (bruine)bonen voor dag 1. De volgende dag heb je de rijst en bonen met groenten(kook er bv. wat broccoli bij) in een volkoren wrap met sla, tomaat en komkommer.
  • Ga op tijd naar bed, zodat je zo’n acht uur slaapt. Tijdens de slaap herstelt je lichaam. Slaap je goed? dan ben je overdag fit, vrolijk en uitgerust. Je zit lekker(der) in je vel.

In welke verandering zit voor jou de winst? Ga hiermee aan de slag. Stap voor stap op weg naar de beste versie van jezelf. In plaats van de aandacht te richten op het gewicht werkt het motiverender om de nadruk te leggen op de positieve veranderingen die je kunt doorvoeren in je leefstijl. Dit veranderproces zie ik als een reis, waarbij jij jezelf en je gewoontes beter leert kennen en kan bijsturen. Je hebt altijd een keuze voor positieve verandering.

Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf en begin gewoon met een kleine stap in de goede richting. Kleine veranderingen, groots resultaat!

Gezonde groet,

JOLANDA

gecertificeerd leefstijlcoach en trainer