ColumnGezonde levensstijlVoeding

Leefstijlverbetering ‘Dag Oud. Hallo Nieuw!’

Hoe verbeter je je leefstijl met kleine veranderingen? Die aanpak staat centraal in de campagne ‘Dag Oud, Hallo Nieuw’, die de praktijk samen met de overkoepelende beroepsvereniging voert. Jolanda wil mensen laten zien dat ze met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven een nieuwe en gezondere leefstijl kunnen creëren. De campagne loopt van 30 oktober tot en met 31 december.

Campagne ‘Dag Oud, Hallo Nieuw’

Jolanda: “Ik zie in mijn praktijk dat veel mensen aan het einde van het jaar nadenken over waar ze tevreden over zijn, of wat ze in het nieuwe jaar juist anders willen doen.  Ik wil mensen laten zien dat ze met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven al veel kunnen bereiken. Ik adviseer ze bij het maken van gezonde keuzes en het volhouden van deze nieuwe gewoontes in hun dagelijks leven”.

Als onderdeel van de campagne verzorgen wij de workshop ‘Menu make-over’. Puur gezond eten is zoveel gezonder en beter voor je lijf, dat het de moeite waard is. Je hebt altijd een keuze, ook als je niet kiest maak je een keuze..Hier alvast een aantal tips om gevarieerd, puur,  gezond, goed voor jezelf te zorgen…snel & makkelijk! Dag Oud, Hallo Nieuw:

Gebruik de vriezer. Kook vooruit, en invriezen maar. De meeste gerechten laten zich prima invriezen. Een (havermout)muffin is heerlijk, maar je wilt niet dagen achtereen drie muffins eten..Hup, de vriezer in. Ook rijst, groente en complete diners kun je invriezen. Zo heb je altijd een gezond alternatief klaarstaan.

Kook grote porties, invriezen of als lunch inzetten. Hoe gevarieerd is dat! De volgende dag kun je de kipfilet, groente of een gekookt ei prima eten. Samen met sla, tomaat, quinoa of rijst een heerlijke, snelle lunch. Deze lunch laat zich prima meenemen in een bakje. Een boterham als tussendoor is prima, maar wat dacht je van verse ongebrande noten als tussendoor? Heerlijk voedzaam! Verzamel bakjes en maak afgemeten porties van bijvoorbeeld 30 gram, zo heb je altijd een gezond alternatief op de koek bij de hand.

Snel & makkelijk

Maak een weekplanning, en aan de hand daarvan een boodschappenlijstje. Zorg voor een aantal recepten die bij je passen. Bewaar de goed gelukte, lekkere recepten in een map en herhaal.

Combineren Kijk of er bij je werk in de buurt een markt of winkel is en ga in je lunchpauze even winkelen, dat scheelt je ’s avonds weer tijd. En heb je ook een (deel van) je beweging van de dag te pakken.

Shop (meer) online. Voor verse ingrediënten ga je naar de markt, en/of de supermarkt. Voor veel producten is online shoppen een handige, praktische oplossing. Persoonlijk ben ik fan van pitenpit en de streekboer . Voor de reguliere boodschappen is de app van bv. de Jumbo erg handig. Online bestellen, en na je werk staan de boodschappen klaar bij de pick up voor je.

Volg een workshop ‘Menu make-over’

Als onderdeel van de campagne verzorgen wij de workshop ‘Menu make-over’. Tijdens deze workshop ga je als deelnemer aan de slag met je eigen dagmenu en leer je hoe je dit met kleine aanpassingen kunnen verbeteren. Neem contact op via het contactformulier voor een vrijblijvend gesprek.