ColumnGezonde levensstijl

Mag ik een kijkje in je keuken?

Mag ik een kijkje in je keuken?

Wat een rare vraag denk je waarschijnlijk, maar zonder dat je iemand kent geeft een kijkje in de keuken bij iemand, vaak een goed beeld over de persoon. De interesses en leefstijl wordt goed zichtbaar. Neem de koelkast als voorbeeld, de inhoud zegt veel over de persoon, het gezin en de eetgewoonten. Vette kaas,worst,veel sausjes of juist fruit,groente,light in de koelkast. Zorg jij goed voor jezelf en je naasten?

Ik hoor je denken: Wat is gezonde voeding? Welke voeding kun je beter vermijden?

Het mega grote aanbod van een product maakt het kiezen ook niet makkelijker. Wat is de waarde van de logo’s, vermeldingen van 0% vet, light ed.? De etiketten lezen is een lastig iets. Elke fabrikant wil ons zijn product laten kopen. Ze proberen het ‘slechte’ te verstoppen en het ‘goede’ te benadrukken. Wil je het antwoord op deze, en meer vragen omtrent gezonde voeding? meld je aan

Een gezonde leefstijl begint bij het opschonen van je (koel)kast. Kijk eens kritisch naar de producten en neem afscheid van de producten waarvan je eigenlijk wel weet dat ze niet goed voor je zijn. Veel ‘lekkers’ in huis voor het eventuele bezoek? Eet je het zelf echt niet? Wees eerlijk tegen jezelf en je naasten. De slogan ‘wat er niet aankomt hoeft er niet af’ is voor de volle 100 % waarheid!