ColumnGezonde levensstijl

Verandering begint bij bewegen

‘Trainer, adviseur en coach gespecialiseerd in leefstijl en gedragsverandering met als missie iedereen in beweging krijgen naar gezond(er) leven’. Ja, dan ben ik! Vanuit deze missie draag ik met enthousiasme en passie bij aan het maken van keuzes. Onze maatschappij geeft ons alleen maar meer keuze. Dit levert enorm veel stress op, terwijl de basis zo simpel is. Veranderen begint bij bewegen;

Hoe dan? Je leert je bewust te worden van de verbeterkansen die zich dagelijks voordoen, dit stimuleert gezondere keuzes te maken en beloont je met een gezondere leefstijl. De kracht van jou als persoon, jou als werknemer, jou als persoon die van waarde wil zijn voor de iedereen om je heen.

Wat is ervoor nodig om in beweging te komen? Elke kleine stap die bijdraagt aan aan gezond(er) leven, helpt! Je maakt de keuze om een gezond ontbijt te regelen voor je, de fruitschaal te vullen met vers fruit of een stuk te gaan wandelen. Het grote voordeel van het nemen van kleine stappen is dat jij jezelf een compliment kunt geven. Je hebt een gezondere keuze gemaakt! Dit voelt direct goed en geeft je positieve energie om door te gaan.

In plaats van de aandacht te richten op het gewicht krijg je meer energie en motivatie om de nadruk te leggen op de positieve veranderingen die je kunt doorvoeren in je leefstijl. Dit veranderproces zie ik als een reis, waarbij jij jezelf en je gewoontes beter leert kennen en kan bijsturen.

Het oefenen is onderdeel van de reis. Gezond(er) leven is niet een tijdelijk doel, je blijft er voor altijd mee bezig. Keuzes maken blijft onderdeel van alles, alles hangt samen met de keuzes die je maakt. Je hebt een keuze om iets wel te doen, en besluit je om niet te kiezen maak je ook een keuze. Focus bij het maken van keuzes niet alleen op het eindresultaat. Het oefenen is onderdeel van jou reis; verandering begint bij bewegen!

Gezonde, sportieve groet JOLANDA