ColumnGezonde levensstijl

Waarom de Goedelijn methode?

Waarom de Goedelijn methode over gezond leven, met tips om goed voor jezelf te zorgen en recepten? Om de simpele reden dat ik je wil inspireren op jou reis naar de beste versie van jezelf. Het is geen dieet, geen kant en klaar pakket maar de Goedelijn methode geeft je handvatten op weg naar een gezond(ere) versie van jezelf. Al tijdens de reis heb je energie om aan de slag te gaan en met een dieet raken de meesten van ons in de war, raken gefrustreerd en gaan snel door naar een ander boek over een dieet.

De Goedelijn methode is bedoeld om op een andere manier met jezelf en je voeding om te gaan. Mijn doel: Je leren dat je gedrag stap voor stap kunt veranderen en gezond leven binnen handbereik ligt. Voor ons allemaal!

Als je dankzij de Goedelijn methode jezelf kunt aansporen naar kleine stapjes op de weg naar een gezond(er) leven, is mijn doel bereikt. Wat ik heb gemist is een manier waarbij alle informatie kort, krachtig en klein samengevat wordt. Persoonlijk, op maat voor mij. Zonder regels maar met een manier van leven waarbij het gezellig is, je lekker in je vel zit en je voldoende kennis hebt om je eigen goeroe te worden.

Hoe meer regels, hoe meer ik me er tegen afzet. Herken je dit?

Rondom beweging hetzelfde: uitgebreide schema’s en regels met hoe en wat te doen om het ideale lichaam te krijgen, waardoor het plezier weggaat. Laat dit nu een van de belangrijkste dingen zijn, plezier hebben. Het mag leuk, gezellig en leerzaam zijn! Een aantal jaren terug was steppen erg in. Ken je vast! Heerlijke muziek, een step en een programma waarbij je vol energie en plezier een uurtje in beweging bent. Inmiddels helemaal naar de achtergrond geraakt, maar zo nu en dan pak ik de step erbij en merk dat ik het oprecht leuk vind om te doen. Ik krijg er energie van! Ik schreef net al, hoe meer regels, hoe meer ik me er tegen afzet.

Hoe los je dit op? Door op reis te gaan naar de beste versie van jezelf. Door te trainen en te oefenen! Focus bij het maken van keuzes niet op het eindresultaat – Je blijft altijd in beweging naar Gezond(er) leven. Op de site lees je onderdelen uit het Goedelijn programma om je te inspireren. Ik wens je veel leesplezier!

Gezonde en sportieve groet, JOLANDA