Kort nieuwsWat vinden zij

Wat vinden zij?

“Mijn doel was in eerste instantie afvallen. Ook wilde ik graag trainen voor een sportief doel, waarbij ik wel wat voedingsadvies kon gebruiken. Mijn lichaam reageert heel erg op vet bij lichamelijke inspanning. Hierdoor protesteert mijn lichaam en kan ik vaak mijn doel niet behalen. En ik wilde graag weten wat ik nu uiteindelijk at, ik las nooit een verpakking en had al helemaal geen idee over E-nummers.

Ik  heb het regelmatig  met vrienden, familie, buren over combinatie voeding en sport maar iedereen zegt wat anders over wat wel, en niet gezond is. Ik had hier veel vragen over en zag door de bomen het bos niet meer! En ja, zo kwam ik bij Jolanda terecht! Voor de eerste periode kreeg ik een weekmenu waar ik mij aan mocht houden, met  (h)eerlijke recepten, ook moest ik een eetdagboek bijhouden. Dit bespraken we weer bij de volgende afspraak en analyseerden mijn eetgewoonten. Hierdoor krijg jezelf ook  goed zicht over je voedingspatroon. Ik viel af en ik voelde me steeds beter.

Ik heb de afgelopen tijd geleerd om anders met voeding om te gaan; weer terug naar de basis van de natuur, veel meer zelf bereiden, koken zonder pakjes, veel minder brood/aardappelen. Kokosolie/roomboter ben ik gaan gebruiken. Halvarine blijkt niet zo gezond te zijn wat ik niet wist. Ik heb heel veel heerlijke pure recepten van Jolanda gekregen. Geen suiker of zoetstoffen meer,  of tenminste zo weinig mogelijk. Je moet leren om anders te eten. Als bijvoorbeeld; je hoeft niet elke dag brood te eten, je kunt ook kwark of yoghurt met verse vruchten/noten/zaden eten s`ochtends; het vult en is nog lekker ook. Eigenlijk moest ik vaker, en meer eten hoe vreemd het ook klinkt!

Ik kon altijd met mijn vragen bij haar terecht via de mail, als je even wat wilde weten en er even niet uitkwam. Na een tijdje voelde ik mij bij sportieve inspanning  stukken beter! Ik had niet meer dat misselijke gevoel bij  “zware” inspanning.  Ook ben ik een aantal kilo`s kwijt en voel me goed! Zelfs mijn hartslag zakte met  8 slagen! Het is even de knop om maar je voelt je uiteindelijk veel beter.

Jolanda is voor  voedingsadvies maar ook voor de combinatie met eten en je psyche, dat was voor mij ook een heel belangrijk punt. “

Wil je meer ervaringen lezen over de Goedelijn methode? Lees hier verder.

Wil je elke maand nieuws, tips en leuke nieuwsfeiten voor een gezonde leefstijl ontvangen? De praktijk Voor een Goede lijn brengt elke maand een editie uit van “In beweging naar gezond(er) leven”. Abonnee wordt je gratis door je hier aan te melden.

Gezonde groet,

Jolanda Abma

Coach voor je Goede lijn

 

2 gedachten over “Wat vinden zij?

Reacties zijn gesloten.